Planter der er godt til soveværelset

Det trender med planter til hjemmet

Selvfølgelig kan der være mange forskellige grunde til hvad man vælger for planter.  Nogle vælger vi fordi vi simpelthen godt kan lide farven, blomsterne og at de er nemme at passe. Det være dog være godt at tænke på hvilke planter der giver bedre velvære.

Fredslilje optager giftstoffer

Hvis du vil have en renere luft i soveværelset kan den smukke Fredsliljen være et godt alternativ. Den er god både til at rense luften og samtidig forholdsvis nem at passe. 
Aceton, formaldehyd, alkohol og benzen er nogle af de giftstoffer som den optager.
En vidunderlig vækst, som du dog skal være opmærksom på at katte ikke kan tåle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En plante der tiltrækker støv

Hvorfor ikke en plante der gør dit soveværelse renere? 
Guldranken har mange gode egenskaber. En egenskab er at den faktisk tiltrækker støv. Det er en god ide, at husker på, at skylle den af en gang imellem. 
Ligesom Fredsliljen renser Guldranken luften for kemiske giftstoffer som formaldehyd og benzen. (Formaldehyd er et giftstof som bl.a kan forekommer i bygningsmaterialer, farvestoffer, tekstiler og plast og dermed også opkoncentreres i indendørs miljøet.) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Lavendel giver en beroligende effekt

Hvad vil ikke passe bedre til et soveværelse end en plante der modvirker angst og stress. 
Selv i gamle dage har Lavendelen været velkendt for at have en beroligende effekt. Den har en fortryllende duft som siges kunne lindre hovedpine og maveproblemer. 
Hvis du stiller den i dit soveværelse skal du huske på at Lavendel trives i sollys. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En palme der hjælper mod giftstoffer fra computerskærme

Den velkendte Guldpalmen har mange egenskaber der giver ro i soveværelset. Den er rigtigt god til at rense luften og tilføje fugt på meget kort tid. 
På samme gang som den renser luften optager den også kuldioxid og giftstoffer. Den er specielt godt til at optage giftstoffer som toluen og xylen som kommer fra elektronisk udstyr som f.eks computer og fjernsyn. 
Guldpalmen trives bedst der, hvor det ikke er altfor meget direkte sollys.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bajonetplanten afgiver oxygen

Bajonetplanten har mange gode egenskaber. Den renser luften mod giftstoffer og om natten afgiver den oxygen, hvilket gør at du sover meget bedre. Desuden behøver næsten ikke noget vand, hvilket gør at det er nemmere at passe den. Dens rensende effekt hjælper til at booste immunforsvaret og siges hjælpe hvis du lider af højt blodtryk og hovedpine. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potter til planter

Hvis du vil fornye dig i dit soveværelse, har vi lige fået ind nogle skønne keramikpotter, der vil passe godt til de forskellige grønne farver. 

Du kan også læse mere og blive inspireret af hvilke indretningstrends som er i 2021.

Matchende farver til den nordiske stil kan du også finde i Stol & Stages shop - Til soveværelset